Minn Kota Endura Max 55 Lbs 36 inch

519.00 489.00

Met het emissievrije ontwerp en de krachtige 55 lb stuwkracht is de Minn Kota Endura Max 55 elektrische buitenboordmotor een winnaar. Hij is ideaal om mee te vissen, maar kan ook op andere kleine boten gebruikt worden.

Category:

Met het emissievrije ontwerp en de krachtige 55 lb stuwkracht is de Minn Kota Endura Max 55 elektrische buitenboordmotor een winnaar. Hij is ideaal om mee te vissen, maar kan ook op andere kleine boten gebruikt worden. De Endura Max is uitgerust met een deep-cycle 12V accu en lader, en kan vier uur werken tussen laadbeurten.

stuwkracht (lbs) stuwkracht (lbs)
voltage 12V
max. verbruik 50A
schacht 91 cm
snelheidsregeling Digital Maximizer

Minn kota endura max 55 is stil en krachtig

De Minn Kota Endura Max 55 trollingmotor is de stilste en krachtigste elektrische buitenboordmotor op de markt-ideaal voor meren, kust- en kustwateren. Met een dubbel accusysteem kan hij tot 270 lbs. stuwkracht aan. En je hoeft je geen zorgen te maken over kabelwirwar met QuickConnect® stroom- en communicatiebedrading.

Accu van de endura max 55

Of je nu vist op forel en baars of met vrienden langs de kustlijn vaart, met deze veelzijdige, krachtige motor ben je sneller op het water. Hij is schoon, stil en biedt verbeterde controle met Quick-Steer technologie en een krachtige joystick. De Minn Kota Endura Max 55 heeft een 55 lb stuwkracht Power-Drive V2 24v batterij voor tot 60 minuten gebruik.

Minn kota endura max 55 review

Ontworpen om schippers meer tijd te laten besparen en meer plezier te laten beleven aan het water. Minn Kota’s lijn van Endura Max elektromotoren voor boten zijn de best presterende elektromotoren op de markt, en daarom worden ze vertrouwd door Amerika’s beste botenbouwers. Dit vlaggenschip gaat met geavanceerde technologie verder dan de normen van de categorie. Van zijn vooruitstrevende technologie tot zijn gestroomlijnde robuuste uiterlijk, de Minn Kota Endura Max helpt je sneller en met minder inspanning te komen waar je heen wilt.

Voordelen van de Minn kota endura max 55

De Endura Max 55 levert het vermogen dat je nodig hebt voor een soepele, stille vaart in bijna elke boot. Met een stuwvermogen van 55 pond en een schacht met een diameter van 15 inch kan hij boten tot 24 voet aan. De ingebouwde spiegelbeschermer beschermt je spiegel tegen beschadiging bij het traileren. De exclusieve i-Pilot™ voegt stuur- en motoruitrustingsfuncties toe om het aanmeren te vergemakkelijken, extra veiligheid te bieden en de levensduur van de batterij te verlengen. En hij maakt gebruik van Power Prop™ technologie voor extra koppel bij het starten en bij piekacceleraties.

Installatie

a. Verwijder de draadclip van de kogelvergrendeling (ball detent) op de binnenste handgreep.endura max installatie 1
b. Installeer de buitenste handgreep over de binnenste handgreep.
Plaats de hendels zo dat de kogelvergrendeling en “off” zijn
uitgelijnd.
c. Duw de buitenste handgreep in de bedieningskast totdat de
handgreep op zijn plaats klikt. Het handvat wordt op zijn plaats gehouden
met vergrendelingsvingers, dus enige kracht kan nodig zijn
om de handgrepen aan elkaar te vergrendelen.
d. Als de hendel eenmaal in de bedieningskast is vergrendeld, kan hij:
worden gedraaid en uitgeschoven voor normaal gebruik.
e. Zodra de handgreep is geïnstalleerd, is de montage voltooid en permanent. Probeer de handgreep niet te verwijderen.

Dan de motor installatie:

 

endura max installatie 2

a. Zoek een spiegelgedeelte (transom) van de boot dat vrij is van obstakels.
b. Open de spiegelklemschroeven op de beugel genoeg zodat het over de bovenkant van de boot past.
c. Plaats de montagebeugel voor hendelvergrendeling over de bovenkant van de boot zodat de beugel erop rust.
d. Controleer of er geen obstakels zijn die de doos, het handvat of de steun kunnen raken tijdens het gebruik. Dit kan de besturing beperken of schade aan de motor veroorzaken.
e. Draai de spiegelklemschroeven vast tot aan de spiegel (alleen met de hand). Gebruik geen gereedschap om de klemschroeven vastte draaien, omdat dit de beugel of uw boot kan beschadigen.
f. We raden aan om de hellingshoek van de motor zo aftestellen dat de motoras loodrecht staat op het wateroppervlak wanneer de motor in gebruik is.
g. Kantel voor transport altijd de motor in de boot, zodat de motor en de steunconstructie volledig uit het water zijn.

 

endura max installatie 3

De motor werkt met elke loodzuur, deep cycle marine 12 volt batterij/batterijen. Gebruik voor de beste resultaten een deep cycle-scheepsaccu met een vermogen van minimaal 105 ampère.

Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen. Dit zorgt ervoor dat u over genoeg kracht beschikt wanneer u die nodig heeft, en zal de levensduur van de batterij aanzienlijk verbeteren. Het niet opladen van loodzuuraccu’s (binnen 12-24 uur) is de belangrijkste oorzaak van voortijdige batterij storing.

Gebruik een meertrapslader om overladen te voorkomen. We bieden een brede selectie van opladers om aan uw laadbehoeften te voldoen. Indien je een startaccu gebruikt om een benzine-buitenboordmotor te starten, raden wij u aan een aparte deep cycle-scheepsaccu/accu’s te gebruiken voor uw Minn Kota trollingmotor. Ga voor meer informatie over accuselectie en tuigage naar minnkotamotors.com.

De Minn kota endura max 55 modellen zijn voorzien van een uitschuifbare draaifrees met een telescopische handgreep, met voor- en achteruit rij mogelijkheden heeft. Met andere woorden de snelheidsregeling kan in beide richtingen worden bediend, vooruit of achteruit. Draai de stuurknuppel tegen de klok in van (OFF) om de snelheid achteruit te verhogen en met de klok mee van (OFF) om voorwaartse snelheid verhogen. Stuwkracht neemt af naarmate u (OFF) nadert uit beide richtingen.

Algemeen onderhoud

• Na gebruik moet de gehele motor worden gespoeld met zoet water. Deze serie motoren is niet uitgerust voor blootstelling aan zout water.
• De composietas moet periodiek worden gereinigd en gesmeerd voor een juiste intrekking en ontplooiing. Een coating op waterbasis
siliconenspray zal de werking verbeteren.
• De propeller moet na elk gebruik worden geïnspecteerd en ontdaan van onkruid en vislijn. Vislijn en onkruid kunnen achter de komen
steun, de afdichtingen beschadigen en water in de motor laten komen.
• Controleer elke keer dat de motor wordt gebruikt of de schroefmoer goed vastzit.
• Om onbedoelde schade tijdens transport of opslag te voorkomen, moet u de accu loskoppelen wanneer de motor uit het water is. Voor
langdurige opslag, alle metalen onderdelen licht insmeren met een siliconenspray op waterbasis.
• Voor een maximale levensduur van de batterij dient u de batterij(en) zo snel mogelijk na gebruik op te laden. Voor maximale motorprestaties herstelt u de batterij naar vol
opladen voor gebruik.
• Houd de accupolen schoon met fijn schuurpapier of schuurlinnen.
• De propeller is ontworpen om onkruidvrij te werken met een zeer hoog rendement. Om deze topprestaties te behouden, is de voorhoede van
de messen moeten glad worden gehouden. Als ze ruw of beschadigd zijn door gebruik, herstel ze dan tot ze glad zijn door ze te schuren met fijn schuurpapier.

De endura modellen zijn erg duurzaam en gaan lang mee. Je zult dus niet snel ergens tegen aan lopen. Maar mocht je iets vinden, bekijk dan de volgende tips:
1. Motor loopt niet of heeft geen vermogen:
• Controleer de batterijaansluitingen op de juiste polariteit.
• Zorg ervoor dat de klemmen schoon en corrosievrij zijn. Gebruik fijn schuurpapier of schuurlinnen om de aansluitingen schoon te maken.
• Controleer het accuwaterpeil. Voeg indien nodig water toe.
2. Motor verliest vermogen na korte looptijd:
• Controleer de batterijlading. Als de batterij bijna leeg is, herstelt u de batterij volledig.
3. Motor is moeilijk te sturen:
• Draai de stuurspanningsknop op de beugel los
• Smeer de composietas.
4. U ervaart stuttrillingen tijdens normaal gebruik:
• Verwijder en draai de steun 180°. Zie verwijderingsinstructies in het gedeelte Propellervervanging.
5. Interferentie met uw fishfinder ervaren:
• In sommige toepassingen kunt u interferentie ervaren in uw dieptezoekerscherm. We raden u aan een aparte sep
deep cycle-scheepsaccu voor uw trollingmotor en dat u de dieptemeter van stroom voorziet via de start-/startaccu.

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Minn Kota Endura Max 55 Lbs 36 inch”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top