Elektrische buitenboordmotor FAQ

De keuze tussen een benzinemotor of elektromotor kan lastig zijn, maar dit hangt volledig af van uw behoeften. Een benzinemotor is alleen de juiste keuze voor u als u erg hard en lang wilt varen. Echter hangen er ook veel nadelen aan een benzinemotor, ze maken veel geluid, stinken en vergen veel onderhoud. Daarnaast bent u telkens geld kwijt aan het tanken van benzine. Elektrische buitenboordmotoren daarentegen gaan minder hard maar beschikken toch over veel voordelen. Zo maken elektromotoren amper geluid en stinken niet. Hierdoor kunt u genieten van de rust en natuur om u heen. Daarnaast kunt u makkelijk gesprekken voeren met uw vrienden of familie. Daarnaast gebruiken elektromotoren geen benzine, zo bent u niet onnodig geld kwijt en tast u de natuur niet aan. Een ander groot voordeel is dat elektromotoren nauwelijks onderhoud vergen omdat ze erg compact en eenvoudig zijn. Kortom, een opblaasboot met elektrische motor is de beste keuze als u volledig tot rust wilt komen, amper onderhoudskosten wilt betalen en u het milieu niet wilt vervuilen.

Varen met een opblaasboot met elektrische buitenboordmotormotor

Als u geen vaarbewijs ter beschikking heeft kunt u toch varen met een opblaasboot met motor. U heeft namelijk alleen een vaarbewijs nodig als u harder vaart dan 20 km/u. Aangezien de meeste elektrische buitenboordmotoren niet harder varen dan 20 km/ heeft u geen vaarbewijs nodig. Dit geldt echter alleen voor personen vanaf 18 jaar. Van 12 t/m 18 jaar mag u zonder vaarbewijs niet harder varen dan 13 km/u.

Een elektrische buitenboordmotor kiezen

In Nederland vind je bijzonder veel verschillende elektrische buitenboordmotor modellen. De prijs van een elektrisch buitenboordmotor varieert van €200 tot meer dan €10.000

Welke schachtlengte heb ik nodig?

Het kiezen van de juiste aslengte is belangrijk, zodat de elektromotor van de visser niet gaat caviteren, waardoor een visschrikkend geluid ontstaat. De vuistregel is dat het midden van het motorgedeelte 9 inch onder water moet zijn. De meeste bootspiegels zijn vergelijkbaar in hun afstand tot het water, en de standaard lengtes van de spiegelschachten van Minn Kota bijvoorbeeld zouden voldoende moeten zijn. Meet naar beneden vanaf het montageoppervlak van de spiegel. Voeg 13cm toe aan de waterlijnmeting voor het vissen in ruw water. Voeg 30cm toe aan de waterlijnmeting voor het sturen van een handbedieningsmotor terwijl u staat. Gebruik deze maat en de onderstaande tabellen

Hoe belangrijk is de keuze van de accu voor het gebruik van elektrische motoren?

De accu is een cruciaal onderdeel van uw elektromotorsysteem. Er moet altijd een hoogwaardige deep-cycle scheepsaccu worden gebruikt. In tegenstelling tot auto-accu’s zijn deep-cycle scheepsaccu’s ontworpen om te worden ontladen en vervolgens weer opgeladen. (Om de levensduur van uw batterij te verlengen, laadt u deze altijd op na gebruik. De meeste elektromotorbatterijen werken niet meer omdat ze niet goed worden opgeladen.)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Shopping Cart
Scroll to Top