Welke elektrische buitenboordmotor heb ik nodig

Welke elektrische buitenboordmotor heb ik nodig?

Welke elektrische buitenboordmotor je nodig hebt is erg situatie afhankelijk.

Daarom hebben we hieronder een aantal voorbeelden staan…

Een rubberboot van 4 meter lang en 2 meter breed

In rubberboot van 4 meter lang en 2 meter breed zal ongeveer 70 tot 80 kg wegen. Daarnaast is het ook belangrijk om het gewicht te berekenen van de mensen die mee aan boord gaan. Wanneer er 2 tot 3 mensen extra aan boord zullen stappen zal het maximale gewicht ongeveer 300 tot 350 kg zijn.

In een dergelijke situatie is een motor van minimaal 50 tot 55 lbs stuwkracht nodig. De minn kota endura max is dan een perfecte motor. Met de minn kota endura max kun je een langere tijd aan één stuk door varen. Daarnaast is deze motor traploos en dat betekent dus een hogere efficiëntie.

De minn kota endura max kun je in een complete set vinden, wat betekent dat de accu en bijbehoren er bij zitten. De maximale snelheid van deze motor ligt ergens tussen de 6 tot 7 km per uur. Dit is natuurlijk wel de maximale snelheid en wanneer je dus voor een langere tijd op deze maximale snelheid vaart, zal de accu aanzienlijk sneller leeg gaan. Vaar je wat minder hard dan zal de vaartijd omhoog gaan en kun je dus langer doen met een enkele accu. Je hebt echter ook de optie om meerdere accu’s mee te nemen.

Een stalen boot van 4,5 meter lang en 1,5 meter breed

Wanneer je met een stalen sloep gaat varen wil je natuurlijk redelijk wat vermogen hebben. Daarom is de Torqeedo Travel ideaal voor een stalen sloep van 4,5 meter lang en 1,5 meter breed. De torqeedo travel kun je vinden in 2 varianten waarvan de sterkste varian (1103c) te vergelijken is met een 4pk benzine motor. Met de Torqeedo Travel licht je actieradius tussen de 2,5 tot 5 uur. Je kunt er natuurlijk een tweede lithum accu bij kopen en dan zal je vaartijd maximaal 10 uur zijn.

Een andere optie is de ePropulsion spirit 1.0, aangezien deze qua prestatie en design te vergelijken is met de Torqeedo Travel. De motor is echter iets zwaarder maar wel wat goedkoper.

Polyester sloep van 4 meter lang en 2 meter breed

De minnkota endura max 55lbs is ook een goede optie voor een polyester sloep van 4 meter lang en 2 meter breed. Wil je echter wat meer kracht dan kun je kijken naar de volgende opties:

    • Haswing Protruar 2pk
     Een erg krachtige 24 v motor (1200 Watt). Deze zal een stuk meer kracht geven aan de polyester sloep. Dit is in principe de krachtigste motor die we in deze blog vermelden, maar niet degene met de hoogte acceleratie.
    • Minn Kota EO 1Deze Minn Kota elektrische buitenboordmotor is zeer krachtig en werkt op 24 volt (en dus 2 accu’s). De motor is bijzonder efficient, zoals verwacht wordt van Minn Kota. De motor is ook aanzienlijk stiller dan de andere motoren.

   

Mochten er nog vragen zijn, neem dan contact met ons op!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Shopping Cart
Scroll to Top